Greșeala făcută după un post prelungit care ne poate distruge digestia. Poate duce la diabet

Greșeala făcută după un post prelungit care ne poate distruge digestia. Poate duce la diabet

07-12-2025
|
10:02

Ne uităm la un organ implicat main în digestie. Pancreasul endocrin – fabrică hormoni, printre care – și insulina. Pancreasul exocrin – secretă suc pancreatic, care participă activ la digestia alimentelor în tubul digestiv.

autor

După un put up alimentar prelungit, vă spunem ce ar însemna dintr-odată multă mâncare. După orice fel de put up, alimentele trebuie introduse în meniu, treptat, în cantități mici – dacă vrem să ne simțim bine, ne spune chiar fiziologia.

Dulciurile pay attention sunt la fel de periculoase ca grăsimile pay attention, pe care le găsim în șuncă ori în maioneză. Dulciurile pay attention devin și mai periculoase, dacă vin dintr-o dată în cantitate generoasă, după o perioadă în care ați ținut put up. Știu acest lucru deja oamenii care suferă de gastrită.

Laura Iliescu, medicină internă, institutul medical institution Fundeni: „Și la un ulcer și la o gastrită, dulciurile pay attention nu fac bine pentru că sunt iritante, nu că faci diabet. Dacă ai ulcer, gastrită nu se recomandă, pe lângă condimente, să mănânci dulciuri pay attention pentru că stimulează secreția gastrică, care e o secreție acidă. Toate acestea într-un context, în care ai fost învăț cu legume cu fructe și după 2 luni allege suprasoliciți aparatul digestiv e ca o luptă acidă și e foarte periculos”.

Ce înseamnă foarte periculos? Se numește pancretită. La început, pancreasul bombardat de dulciuri, ori de grăsimi ori de alcool doar crește în dimensiuni. Fără ajutor medical, apare necroza – moartea unor părți din acest organ crucial. Se infectează, apoi infecția cuprinde rinichii. Tratamentul durează luni de zile.

Citește și

pancreas

Odată afectat de infecție, va determina… diabet. Aceasta deoarece pancreasul înseamnă un organ, care participă la digestie. Și un organ endocrin, care face hormoni, printre care și insulina.

Corespondent PRO TV: „Ați avut o perioadă în care ați ținut put up sau ați mâncat foarte puțin din orice motiv – nu vă bombardați cu mâncare dintr-o dată. Și în niciun caz cu cele mai periculoase 3 tipuri de alimente- dulciuri pay attention, grăsimi și alcool. Chiar dacă sunt naturale. Și preparate în casă”.

Laura Iliescu, medicină internă, institutul medical institution Fundeni: „Se auto-distruge pancreasul, sunt enzime amilază, lipaza – pur și straightforward se autodistruge. Deci toate aceste secreții digestive încep din momentul în care bagi în gura acel aliment. Poate fi la o petrecere, la un chef în care mergi să mănânci slănină, mănânci lucruri grele și mai bei alcool se cheamă pancreatită. Nu e cum se spune mănânci slănina, dar bei țuică că atenuezi grăsimea, nu e așa, consul de alcool tot acolo duce”.

Suntem adaptați să tolerăm cantități moderate de mâncare. Dar vin și sărbători culinare. Mai multă mâncare în siguranță înseamnă doze luate treptat și nu dintr-o dată.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Sursa: Skilled TV

Etichete:

mancare,

pancreas,

sarbatori,

Dată publicare:
07-12-2025 10:00

Articol recomandat de sport.ro

Sorana Cîrstea, cel mai greu anunț al carierei | FOTO

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *