Gustarea ideală pentru o viață lungă și sănătoasă. La ce trebuie să fii atent

Gustarea ideală pentru o viață lungă și sănătoasă. La ce trebuie să fii atent

Deși adesea considerate nesănătoase, floricelele de porumb fără adaos de zahăr și unt pot fi o gustare potrivită pentru un stil de viață echilibrat. Dan Buettner, expert în longevitate, atrage atenția asupra importanței gustărilor. El subliniază că evitarea gustărilor nepotrivite este esențială pentru menținerea sănătății și pentru a crește șansele unei vieți îndelungate.

Dan Buettner recomandă floricelele de porumb preparate acasă fără zahăr și unt ca fiind cea mai bună gustare pentru o viață lungă și sănătoasă. Acestea sunt bogate în fibre, carbohidrați complecși și polifenoli, depășind chiar multe legume la acest capitol. Sunt, totodată, accesibile și ușor de pregătit, dar și foarte gustoase. Totuși, Dan Buettner a explicat că trebuie să eviți floricelele din comerț, care conțin mulți aditivi și nu sunt sănătoase, potrivit 20minutos.es. 

2. Sursa foto... (popcorn-floricele-de-porumb_60309100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @seventyfour

De ce să mănânci floricele de porumb

Sunt bogate în fibre

Floricelele sunt făcute din boabe întregi de porumb, deci păstrează toate fibrele din cereale integrale. Fibrele ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, împiedică constipația și ajută la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, fibrele te fac să te simți sătul mai mult timp, ceea ce poate ajuta la controlul greutății.

Au puține calorii

Dacă le prepari fără mult ulei sau unt, floricelele sunt o gustare ușoară, cu un conținut caloric scăzut – aproximativ 30 de calorii la o cană de floricele făcute cu aer (air-popped). Comparativ cu chipsurile sau alte gustări procesate, floricelele sunt mult mai prietenoase pentru siluetă, așa că sunt ideale dacă vrei să te menții sau să slăbești.

Conțin antioxidanți

Floricelele sunt o sursă surprinzătoare de polifenoli, compuși cu rol antioxidant care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Acești antioxidanți pot contribui la reducerea riscului unor boli cronice, precum boli de inimă sau anumite tipuri de cancer.

Sunt sățioase

Textura crocantă a floricelelor oferă o senzație plăcută la mestecat, iar volumul pe care îl ocupă în stomac contribuie la senzația de sațietate. Aceste caracteristici le fac o alternativă excelentă la gustările nesănătoase, care adesea sunt pline de grăsimi sau zaharuri și nu țin de foame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți NewsExpress și pe Google News

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *